Редица инциденти в световен план белязаха последното денонощие

50 загинали след активизиране на свлачище в Япония и земетресение от 5.1 по Рихтер в Гърция

22.08.2014 | 13:33 Редактор: Мариета Иванова
Редица инциденти в световен план белязаха последното денонощие
Редица инциденти в световен план белязаха последното денонощие

Редица инциденти белязаха последното денонощие.

В Япония над 50 души загинаха след активизирането на свлачище.

В Египет пътен инцидент също отне живота на десетки.

В Гърция пък бе регистрирано земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер. Няма данни за жертви и разрушения.

В Япония продължаващите силни дъждове накараха спасителите да преустановят операциите в засегнатите от свлачища райони край град Хирошима. Стотици хиляди жители бяха посъветвани да напуснат домовете си в префектурите Фукуока и Нагасаки, тъй като метеорологичните служби предупредиха за свлачища и придошли реки в региона.

В Египет два туристически автобуса се сблъскаха, при което загинаха 33 – ма души, а повече от 40 души са пострадали.

Kатастрофата се е случила тази сутрин в южната част на Синайския полуостров, на 50 километра от популярния курорт Шарм аш Шейх. За националността на жертвите постъпват противоречиви данни. Според местните здравни служби, сред ранените има граждани на Русия, Саудитска Арабия и Йемен. Според някои медии, пострадалите не са руснаци, а украинци.

Земетресението с магнитуд 5.1 по Рихтер, което тази сутрин беше усетено в района на Халкидики, е предизвикало безпокойство в населението по всички крайбрежни населени места на полуостров Касандра. Според очевидци, 5 минути преди силния трус, е бил усетен друг трус от 4.9 по Рихтер. Тъй като земетресението е близо до брега, то е усетено силно дори и в няколко съседни области, включително и във втория по големина град в страната – Солун.