fallback

Приключи унищожаването на сирийските химически оръжия

Операцията се извърши на борда на американския кораб Кейп Рей

19.08.2014 | 08:52 Автор: Ирина Георгиева

Приключи унищожаването на сирийските химически оръжия. Операцията се извърши на борда на американския кораб „Кейп Рей“. Вашингтон  заяви, че се надява Сирия да продължи да изпълнява обещанията си за пълното предаване на химическия си арсенал.

Междувременно федералната агенция за авиационна сигурност на САЩ взе решение да се забранят на американските авиокомпании да извършват полети над Сирия заради „съществуването на сериозна потенциална заплаха".

От месеци ведомството предупреждава, че гражданската война в близкоизточната страна крие опасности за гражданската авиация.

Победите, които правителството постига напоследък в околностите на столицата Дамаск и в северната част на страната около най-големия сирийски град Алепо, засилват позициите на Асад. А колкото повече напредва правителството, толкова по-лесно е да се отхвърлят исканията на слабата и разпокъсана опозиция.

Правителството постигна най-големите си победи в селищата на юг от Дамаск, където армейски подразделения, подкрепяни бойци на ливанската шиитска групировка Хизбула и шиитски бойци от Ирак, успешно се противопоставят на силите на опозицията.

 

fallback
Още от Свят
fallback