Руски пилот от авиокомпанията „Аерофлот“ скандализира пътниците по време на полет

Руският пилот е казал: "прелитаме над останките от Украйна, където живеят бандеровци и други отрепки"

16.08.2014 | 16:55 Редактор: Ирина Георгиева
Руски пилот от авиокомпанията „Аерофлот“ скандализира пътниците по време на полет

Руски пилот от авиокомпанията „Аерофлот“ скандализира пътниците по време на полет с обидни квалификации за Украйна. Докато преминавал над страната, той казал на всеослушание: „прелитаме над останките на Украйна“. 

За инцидента е разказал словашкият дипломат Мартин Качо, който пътувал от Москва за Виена. В профила в Twitter политикът е споделил, че руският пилот е казал: "прелитаме над останките от Украйна, където живеят бандеровци и други отрепки".

От авиокомпанията съобщиха, че са проучили съобщеното от Качо. След като информацията е била потвърдена, от „Аерофлот“ са заявили, че пилотът не е имал право да изказва личното си мнение, докато е на работа. Според компанията има стандарт за информиране на пътниците, който трябва да се спазва от всички пилоти. В този случай са били нарушени вътрешните правила. 

Радио "Ехото на Москва" допълва историята за инцидента с информация, че капитанът на полета е родом от Луганска област в Източна Украйна и е възможно това да е причината за оскърбителното му изказване.

Още за скандала от Борис Бъчваров.