fallback

Доналд Туск: Русия може да нападне всеки момент Украйна

Русия е разположила около 20 000 военни в бойна готовност по източната граница на Украйна

06.08.2014 | 16:20 Автор: Ирина Георгиева

Русия е разположила около 20 000 военни в бойна готовност по източната граница на Украйна и може да използва като претекст хуманитарна или миротворческа мисия и да нахлуе в страната, предупреди НАТО. По-рано днес на 6 август и полският премиер Доналд Туск заяви, че опасността от пряка руска военна намеса в Украйна е нараснала през последните два дни. Русия извършва военни учения край границата с Украйна, което поражда загриженост в редица западни столици.

Министър-председателят на Полша смята, че опасността от директно нахлуване на руски войски в Украйна е нараснала. Русия извършва военни учения край границата с Украйна, което поражда загриженост за обстановката на място и в редица западни столици. Повече от 5 хиляди войници от противовъздушната отбрана на страната провеждат изпитание на ракети срещу евентуална атака от вражески самолети.

Междувременно в Донецк бойните действия продължават. В града е взривена трамвайна спирка, при което един човек е убит. Само за последното денонощие мирните жертви на сблъсъците между украински военни и проруски сепаратисти са 3.

Тази нощ по настояване на Москва се проведе извънредна среща за ситуацията в Източна Украйна. Руските власти твърдят, че от началото на годината 730 000 украинци са влезли в Русия. Най-малко 285 000 души са напуснали домовете си заради конфликта в Източна Украйна, съобщи ООН и предупреди, че сраженията биха могли да доведат до масово преселение.

 

fallback
Още от Свят
fallback