fallback

Трусът в Мексико - за трети път точно на 19 септември, ограда уби човек

САЩ отмениха предупреждението за цунами

20.09.2022 | 07:08 Автор: Искра Ангелова

Паника сред жителите на Мексико заради силното земетресение. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че жертвата е била затисната от паднала ограда на търговски център в щата Колима.

По данни на американския Геофизичен институт трусът е бил от 7,6, а според мексиканския Национален сеизмологичен институт магнитудът е бил от 7,7. Епицентърът е бил близо до границата на щатите Колима и Мичоакан. Трусът е бил усетен в Западно Мексико, както и в много други райони на страната.

Малко след земетресението САЩ издадоха предупреждение за опасност от цунами, но след няколко часа тревогата беше отменена. Не се съобщава за сериозни материални щети при земния трус.

Половин час преди люлеенето на земните маси в Мексико е имало учение за реакция при силно земетресение. Всяка година провеждането му съвпада с датата 19 септември, след като на този ден през 1985 година трус с магнитуд от 8,1 опустоши Централно Мексико и доведе до смъртта на над 10 000 души, а на същия ден през 2017 година земетресение с магнитуд от 7,1 доведе до смъртта на над 360 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback