fallback

Русия: НАТО да изчака разследването, преди да дава оценки за виновните за самолетната катастрофа

04.08.2014 | 09:29 Автор: Виктория Крумова

НАТО не се интересува от разследването на самолетната катастрофа в Украйна, а използва ситуацията, за да притиска всячески Русия – това обяви ръководството на руската мисия в Алианса. Руските дипломати атакуват директно позицията на генералния секретар на организацията Андрес фог Расмусен, който в свое интервю вчера на 3 юли обяви, че няма съмнение, че сепаратистите са свалили бойнга на малайзия Airliners.

Руската мисия в НАТО съветква Расмусен, а и всички западни лидери първо да изчакат с официалното заключение на разследването на инцидента, преди да хвърлят вината върху когото и да било.

В своя Tweeter профил, мисията задава въпроса: Защо ако Алиансът разполага с неоспорими доказателства, уличаващи сепаратистите, не ги предаде на разследващите?

Междувременно, в интервю за BBC, украинският министър  на отбраната Валери Хелетей обяви, че неговите подчинени напредват сериозно в Източна Украйна и съвсем скоро ще си върнат териториите, окупирани от проруските бойци. И той не пропусна да ги обвини във възпрепятстване на разследването на катастрофата. 

В това време гражданите на Дoнецк и Луганск се готвят за дълги и продължителни сблъсъци, когато армията достигне подстъпите на градовете, а сепаратистите хвърлят последни сили в защита на своя бастион.

 

fallback
Още от Свят
fallback