fallback

Украинската армия продължава офанзивата си в Източна Украйна

Русия съобщи за силно увеличаване на потока украински бежанци, търсещи убежище от военния конфликт

03.08.2014 | 11:30 Автор: Мариета Иванова

Украинската армия продължава офанзивата си в Източна Украйна и вече се намира в подстъпите на Донецк. Междувременно руските власти обявиха, че е налице силно увеличаване на потока украински бежанци, които бягат от войната в родината си. 

На фона на новите санкции на Запада, които обхващат и сектора на отбраната, руското Външно министерство обвини Брюксел в поддържане на двойни стандарти. 

„ЕС наказва отбранителния сектор на Русия, но тихомълком прекрати рестрикциите за продажба на военна техника на Украйна“, се казва в специално съобщение. 

На мястото на самолетната трагедия пък, тече интензивна работа на международните експерти и разследващи. С помощта на специално обучени кучета те откриха нови човешки останки и лични вещи на загиналите. 

В това време руското Министерство за реагиране при бедствия обяви, че броят на украинските бежанци в страната от последните месец и е достигнал 39 200. Налице е обаче силно увеличаване на броя им, тъй като само за последните 24 часа, над 2 хиляди руснаци от района на Донецк и Луганск са преминали руската граница. 

Външният министър на Украйна Павел Климкин на свой ред, призна необходимостта от възстановяване на доверието в отношенията с Москва. По думите му те са важни за решаване на кризата, но биха дали ефект само ако са основни на дела, а не на празни обещания.

 

fallback
Още от Свят
fallback