fallback

НАТО трябва да преразгледа отношенията си с Русия

Москва е нарушила всички правила с анексирането на Крим, подчертава британският премиер Дейвид Камерън

02.08.2014 | 09:01 Автор: Мариета Иванова

НАТО трябва да преразгледа отношенията си с Русия. Такъв призив отправи британският премиер Дейвид Камерън към генералния секретар на Алианса Андерс фог Расмусен във връзка с кризата в Източна Украйна.

Изявлението беше направено на фона наближаващата среща на върха на НАТО, която ще се проведе в Уелс.

В писмо до държавните лидери Камерън подчертава, че Русия е нарушила всички правила с анексирането на Крим. Той напомня и обвиненията към Москва, че нелегално снабдява с оръжие проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Премиерът на Обединеното кралство критикува и поведението на руските власти след свалянето на малайзийския самолет, при което загинаха 298 души.

Москва отрича, че въоръжава сепаратистите и че е замесена в свалянето на машината. По думите на Камерън, страните от НАТО трябва да се договорят за нови мерки срещу руската агресия, които биха успокоили съюзниците на Алианса, които се опасяват за сигурността на своите население и територия.

През тази седмица британските депутати от комисията по отбрана в Камарата на общините предупредиха, че Северноатлантическият алианс не е добре подготвен за нападение срещу една от неговите страни-членки от страна на Русия.

 

 

fallback
Още от Свят
fallback