Путин рискува да загуби подкрепа у дома

Интервю с Джеф Луис , инвестиционен директор на J.P.Morgan за телевизия Bloomberg

30.07.2014 | 17:33 Редактор: Георги Стоянов
Путин рискува да загуби подкрепа у дома

Мисля, че е малко вероятно Путин наистина да изпрати редовна руска армия в Украйна. Това наистина би било колосална грешка. От друга страна сепаратистите нямат числеността и материалната поддръжка да постигнат някаква реална независимост в източните региони. Това е малко вероятно.

Така че ситуацията не е розова и ще отнеме доста време нещата да се успокоят, но си мисля, че инвеститорите не трябва да се фокусират толкова много върху геополитическите проблеми, колкото и притеснителни да са те от хуманитарна гледна точка.

Мисля, че очевидно последствията ще са негативни, но санкциите са много добре степенувани. Те не са абсолютни, не е използвана ядрената опция Русия да бъде изолирана от световната система за разплащания в долари.

Така че мисля, че Русия ще иска да избегне една подобна ситуация. В интереса на всички е някак си нещата да не излязат съвсем от контрол.

Путин е в много трудна ситуация и рискува да загуби подкрепа у дома, където до сега неговата външна политика беше доста популярна.