fallback

Джон Бейнър: Израел е наш приятел и враговете на Израел са и наши врагове

Изявление на говорителя на американския конгрес за кризата в Газа

29.07.2014 | 16:35 Автор: Георги Стоянов

В дни като тези хората се опитват да изолират Израел, но ние днес сме се събрали да подкрепим Израел, не само като посредник и като наблюдател, но и като силен партньор и доверен съюзник. Какво означава това.

Това не означава да отправяме разнопосочни послания и изявления, а означава с думите си да изразим нашата солидарност с нашите приятели.

Ето защо Конгресът винаги ще подкрепя правото на Израел да се защитава. Няма да слагаме знак за равенство между професионални военни и терористичните организации, които използват хора като жив щит и търсят постигането на максимален брой цивилни жертви.

И ние настояваме, че демилитаризацията на Газа не трябва да е само цел на Конгреса, но и споделена без компромиси цел на Съединените щати и международната общност.

Ние заемаме тази позиция, защото знаем, че без демилитаризация, моделът на ескалация на напрежението, конфликт, атаките срещу невинни цивилни и хуманитарната криза ще продължат.

За да постигне тези цели Конгресът ще продължи да подкрепя финансирането за програмата Iron Dome, с която ще гарантира способността на Израел да защитава гражданите си.

Ние ще продължим да искаме от администрацията да се фокусира върху корените на конфликта в Близкия изток.

Защото, не трябва да се съмнявате, че това, което виждаме в Газа, е пряко следствие от спонсорирания от Иран тероризъм в региона.

Всичко, което трябва да направите, е да се вгледате в ожесточеността на сраженията и използваните все по-модерни оръжия.

Това е част от дългата история на Иран, като доставчик на ракети и части за ракети за базирани в Газа терористични организации - друг един порочен кръг, на който трябва да бъде сложен край.

Мисля, че Америка трябва да изпрати това ясно и единно послание: Израел е наш приятел и враговете на Израел са и наши врагове.

И докато аз съм говорител на Конгреса, давам ви думата си, че това ще е наша кауза. Благодаря ви много.

 

fallback
Още от Свят
fallback