fallback

Зеленски е провел тайна среща с украинските служби за сигурност

Участниците са получили информация за оперативната обстановка на фронта

28.08.2022 | 21:25 Автор: Ваня Кузманова

"Зеленски проведе тайна среща с представители на секторите на отбраната и сигурността. Участниците получиха информация за оперативната обстановка на фронта", се казва в публикация на уебсайта на украинския президент.

Освен ситуацията на фронта, участниците в срещата обсъдиха нуждите на войските и координацията с партньорите на Украйна. Били са разгледани и обсъдени изпълнението на предварителните заповеди на Зеленски.

Отбелязва се, че на срещата са присъствали ръководителите на украинските въоръжени сили, разузнавателните служби, както и ръководителите на министерството на отбраната, министерството на вътрешните работи и службата за сигурност на Украйна, пише БГНЕС.

На 24 февруари Русия започна военни действия в Украйна. Президентът Владимир Путин определи целта на кампанията като "защита на хората, които са подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим в продължение на осем години".

Според изявление на руското министерство на отбраната въоръжените сили нанасят удари само по военната инфраструктура и украинските войски и към 25 март са изпълнили основните задачи на първия етап - значително намаляване на бойния потенциал на Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback