fallback

Отломките на разбилия се вчера самолет са открити в пустинен район в Мали

Франция мобилизира всички свои военни сили, за да бъде открита летателната машина

25.07.2014 | 14:33 Автор: Мариета Иванова

Отломките на разбилия се вчера в Мали алжирски пътнически самолет са били открити в пустинен район в северната част на страната.

Франция мобилизира всички свои военни сили в Мали, за да бъде открит самолетът, а президентът Франсоа Оланд отмени планираното за днес посещение на остров Реюнион.  

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс заяви, че нито една хипотеза за падането на алжирския пътнически самолет в Мали не бива да бъде изключена, в отговор на въпрос дали е възможно катастрофата да е причинена от терористичен акт.

Самолетът с най-малко 116 души на борда, включително около 50 французи, падна в пустинен район в Северно Мали, където са активни различни екстремисти групировки, включително северноафриканският клон на ислямистката мрежа „Ал Кайда“. Според информациите- на борда са се намирали и петима канадски граждани.

Западноафрикански министър на транспорта каза, че петима канадци са се намирали на борда на полета на авиокомпания Air Algerie, който се разби в четвъртък сутринта.

Два френски изтребителя, намиращи се в региона, бяха вдигнати по тревога да опитат да открият пътническия самолет по предполагаемия му маршрут летял от Буркина Фасо за Алжир.

 

fallback
Още от Свят
fallback