fallback

Солидарност със Санна: Дори жените на високи постове имат нужда да отидат на купон

За пълна подкрепа към Санна Марин се обявиха хора както от Финландия, така и от редица държави по света

22.08.2022 | 20:00 Автор: Ирена Бакърджиева

Вълна от подкрепа за премиера на Финландия Санна Марин. Причината е появилият се видеоклип, на който тя е снимана на частно парти. И докато се чака да излезе резултатът от теста ѝ за наркотици, в социалните мрежи мнозина реагират положително и споделят клипове с танци с хаштаг "Солидарност със Санна".

За пълна подкрепа към Санна Марин се обявиха хора както от Финландия, така и от редица държави по света. Те качват в социалните мрежи свои видеоклипове, на които танцуват, а посланието е – всички трябва да танцуват, дори жените на високи постове имат нужда да отидат на купон, за да разпуснат.

В кампанията "Солидарност със Санна" се включиха дори германски политици.

Танците на премиера на Финландия обаче смутиха много от нейните съграждани. Заради обвиненията, че може да е била дрогирана, Марин вече се е подложила на тест за наркотици, резултатът, от който ще излезе до дни. Самата тя увери, че никога не е употребявала дрога.

"Прекарах една вечер с приятели, танцувах и пях. Аз представлявам младото поколение, аз мисля, че съм човек като другите, независимо че съм министър-председател. Няма да променя начина, по който се държа. Разбира се, ще внимавам с това, което говоря, защото може да бъде асоциирано с цялото правителство. Но аз все още съм човек и ще продължавам да бъда", заяви Марин.

Тя изрази и надежда, че ще се промени разбирането, че и хората, които взимат важни решения, също могат да танцуват, пеят и да ходят на партита.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback