Путин: Русия е мощна сила, провеждаща само политика, която отговаря на интересите ѝ

Зеленски призова украинците да бъдат бдителни за нови провокации от Москва

22.08.2022 | 07:23 Редактор: Ваня Кузманова
Путин: Русия е мощна сила, провеждаща само политика, която отговаря на интересите ѝ

Русия е мощна сила, която ще провежда само политика, отговаряща на основните ѝ интереси на световната сцена, заяви руският президент Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на националното знаме, предаде ТАСС. 

Той нарече руския трикольор свещен символ за всички поколения граждани и напомни, че от 1 септември тази година учебната седмица във всички училища ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн.

Великобритания, Франция, Германия и САЩ подчертаха необходимостта да се гарантира безопасността на ядрените инсталации, застрашени от конфликта. В телефонен разговор в неделя лидерите на четирите страни потвърдиха подкрепата си за Украйна срещу инвазията на Русия. 

Москва и Киев се обвиниха взаимно в обстрел на контролирана от Русия ядрена централа, което доведе до опасения от възникването на катастрофа. 

Междувременно президентът Володимир Зеленски призова украинците да бъдат бдителни за нови провокации от страна на Русия преди честванията на Деня на независимостта на Украйна в сряда - 24 август.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Аз съм
преди 1 година
То и едно бясно куче е сила, но нормалните хора се страхуват и гносуват от него... Сигнализирай за неуместен коментар
1
18 rate up comment rate down comment 8
изи
преди 1 година
Че Русия е световна СИЛА е ФАКТ ! И напразно някои се пънат да ни доказват обратното ! Сигнализирай за неуместен коментар