Разрушени мечти: Украинка в училище с абитуриентската рокля, която никога не е носила (+ВИДЕО)

"Русия развали всичко", сподели Валери

27.07.2022 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова

Снимки на тийнейджърка с бална рокля, заснети в училище, унищожено по време на войната в Украйна, разтърсиха социалните мрежи.

Кадрите бяха разпространени от нейната леля - Анна Епишева, която споделя, че 16-годишната ѝ племенница е учила в Харков, преди страната да бъде нападната от Руската федерация.

Валери с нетърпение очаквала абитуриентския си бал и трепетно се подготвяла за него с приятелите си: "Аз съм на 16 години, учих в 134-о училище, имах много приятели там, бяхме едно голямо семейство. С момичетата избирахме рокли и се вълнувахме, че всички ще бъдем много красиви в деня на бала. Но Русия развали всичко, за което мечтаехме."

Под една снимките Анна пише още: "Племенницата ми трябваше да завърши тази година. Тя и нейните приятели планираха дипломирането, купиха си рокли и очакваха с нетърпение големия ден. Тогава дойдоха руснаците. Нейното училище беше разрушено на 27 февруари 2022 година."

"Тя се върна към това, което е останало от нейното училище. Благодаря ти, скъпа моя, Валери, че си силна и смела. Толкова се гордея с теб и те обичам толкова много. "Слава "Украине", допълва тя, цитирана от Sky News.

Припомняме ви, че Харков беше атакуван още в първите дни на войната. Той попадна под интензивен огън през първите месеци, но така и не беше превзет от руските сили. Те се изтеглиха от града към средата на май.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК