fallback

САЩ с нови санкции срещу Русия

В списъка на санкционираните попадат концернът Калашников, Газпромбанк и петролния гигант Роснефт

17.07.2014 | 07:47 Автор: Ирина Георгиева

САЩ решиха да наложат нови санкции на няколко големи руски банки, енергийни и и отбранителни компании. Това са най-тежките наказания досега заради интервенцията на Москва в Украйна. Отговаряме на опитите на Русия да дестабилизира източна Украйна и нежеланието на Кремъл да способства за регулиране на конфликта, коментираха от Белия дом.

В списъка на санкционираните попадат концернът Калашников, Газпромбанк и петролния гигант Роснефт. Наказани от САЩ са заместник-председателя на Думата Сергей Неверов, министърът по делата в Крим Олег Савелиев, помощникът на Путин Игор Щеголев и единия от провъзгласените лидери на Донецката народна република Александър Бородай.

Америка води агресивна политика. Новите санкции поставят отношенията между Москва и Белия дом в задънена улица, реагира руския президент Владимир Путин. По думите му мерките и рестрикциите срещу Русия противоречат на националните интереси на САЩ и без съмнение в този случай руско-американските отношения са в застой, а това води до много сериозно увреждане.

 

fallback
Още от Свят
fallback