fallback

Влак дерайлира в в московското метро

/обновена/

15.07.2014 | 15:33 Автор: Ирина Георгиева

На 15 юли, в сутрешния пиков час, между станциите Парк Победы и Славянский бульвар по синята линия на московското метро три вагона излязоха от релсите, съобщава РИА Новости.

21 души са загинали, а почти 120 са били приети в болница, от тях 50 са тежко пострадали - съобщи руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, съобщава Интерфакс.

Евакуирани са били 1150 души.

Най-малко 161 са потърсили медицинска помощ, а 127 са били откарани в 14 болници.

Сред пострадалите има украинка и молдованка, както и китайски гражданин.

Кметът на Москва Сергей Собянин разпореди разследване, комисията се ръководи от зам.-кмета на Москва Петр Бирюков. Собянин нареди извънредна проверка на метрото.

 

Три версии за се разследват - неизправност на вагона, стрелката или релсите.

Не се разследва версията терористичен акт, заяви пред медиите официалният представител на Следствието, Владимир Маркин.

Разпита ни са били включително сътрудници на Мосенерго заради съмнения за евентуален скок в напрежението, но версията не се е потвърдила, съобщи Маркин.

Кметът на Москва информира за хода на разследването президента Путин.

На 16 юли, сряда, в Москва е обявен ден на траур.

 

Министър Кристиан Вигенин изпрати съболезнователно писмо до руския си колега Сергей Лавров по повод трагичния инцидент в Московското метро, довел до жертви и много ранени граждани.

Бих желал да поднеса нашите искрени чувства на съпричастност и състрадание към близките на загиналите, се казва в изпратеното писмо. Министър Вигенин изразява надежда за скорошно оздравяване на пострадалите.

 

fallback
Още от Свят
fallback