Разбилият се самолет край Кавала е превозвал мини за Бангладеш

Целият екипаж на самолета е бил съставен от украинци

17.07.2022 | 15:52 Редактор: Ирена Бакърджиева
Разбилият се самолет край Кавала е превозвал мини за Бангладеш

Самолетът, който се разби снощи в Гърция - край Кавала, е превозвал мини за Бангладеш, заяви министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович. Той допълни, че при падането на самолета осемте членове на екипажа са загинали, като сред тях не е имало сръбски граждани.

Украинският консул в Солун е потвърдил, че целият екипаж на самолета е бил съставен от украинци, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът се е разбил малко преди 23:00 ч. местно време в полето между две села, на около 40 километра западно от международното летище в Кавала. Три зони на сигурност са организирани около мястото на инцидента.

Гръцките власти са получили официален списък от Сърбия със съдържанието на товара на катастрофиралия самолет, съобщават от центъра за разследване на катастрофи към военното министeрство на Гърция.

Полиция и специални  военни части са на мястото на катастрофата. Изследват се останките от самолета, както и възможността от замърсяване на въздуха с токсични газове, посочват огнеборците.

Властите забраниха движението на открито на жителите на двете села, между които падна самолетът. Затворени са пътищата към мястото на инцидента, съобщи БНР.

Пожарната също е в готовност, но ще действа след разрешение на екипа по ядрено-епидемиологична защита.

Свидетели на катастрофата споделят, че при падането целият самолет е бил в пламъци.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Бре, колко бързо работят в гръцко тез служби...много бързо разбраха какви са били изпепелените трупове че даже и мисията им...ами я нашите да отидат на обучение там... Сигнализирай за неуместен коментар