Човек загина от украински снаряд, паднал на руска територия

13.07.2014 | 10:06
Човек загина от украински снаряд, паднал на руска територия

Фугасен снаряд от Украйна падна в град Донецк, Ростовска област, в Русия. Един човек загина.

Няколко фугасни снаряда паднаха в 50-хилядния град, един от тях – в жилищна сграда, съобщава РИА Новости. Един човек е загинал, а двама са ранени.

В града се намира ГКПП на границата с Украйна /Донецк-Изварино/. Градът се намира на 200 км източно от главния град на Донецка област в Украйна.

„Напомням на всички, че съгласно решението на Върховния командващ украинските въоръжени сили, украинската армия не използва артилерия в жилищни райони“, заяви Владислав Селезньов, говорител на украинското военно министерство на страницата си във ФБ, цитиран от Bloomberg.

„Цивилни загинаха при хаотична стрелба в жилищни райони около Мариинка“, добави той.

Мерките ще бъдат строги и конкретни, трябва да изясним всички обстоятелства, се казва в изявление на зам.-министъра на външните работи на Русия, Григорий Карасин.

Хиляди изплашени бежанци са по пътищата и във влаковете, напускащи районите, контролирани от бунтовниците в Източна Украйна, изплашени от действията на правителствените части, които изгубиха 30 души в опит да победят сепаратистите, съобщава АФП.

Проруските сепаратисти убиха 19 войници и обстрелваха руската граница с тежка артилерия, съобщава агенцията.

Други четирима войници са били убити в петък, а седем загинаха през нощта при атака, при която бяха ранени 120, съобщава АФП.