Остри критики срещу Барак Обама, заради имигранционната му политика

Обама поиска от конгреса $3.7 млрд., за да може страната да се справи с имиграционната криза с по южната си граница

09.07.2014 | 11:04 Редактор: Ирина Георгиева
Остри критики срещу Барак Обама, заради имигранционната му политика

Американският президент Барак Обама поиска от конгреса $3.7 млрд., за да може страната да се справи с имиграционната криза с по южната си граница. В сумата са предвидени средства за миграционния съд, местата за пребиваване на незаконни имигранти, както и за помощи.  Бившият губернатор на Аляска Сара Пейлин призова за импийчмънт на американския държавен глава.

От октомври миналата година до края на юни американските гранични власти са заловили над 50 хиляди непълнолетни, които са се опитвали нелегално да влязат на територията на САЩ. Повечето то тях идват от Централна Америка.

Обама обсъди проблема с граничните власти на щата Тексас, откъдето е най-големият поток на имигранти.

Конгресмените, както от Републиканската, така и от Демократическата партия критикуваха президента за това, че не е посетил лично южната граница по време на предизборната си обиколка.

Противниците на Обама, дори го обвиниха, че вината за хилядите мексикански имигранти, които са пристигнали в южните щати, е изцяло негова.

Бившият губернатор на Аляска и кандидат за вицепрезидент от Републиканската партия, Сара Пейлин, беше дори по-крайна, като заяви, че натрупалите се проблеми в американското общество и политика трябва да доведат до искането на импийчмънт за Барак Обама.

Президентът се намира в най-тежкия си период, откакто е в Белия дом, като освен липсата на подкрепата на конгресмените, той е загубил и общественото доверие. По-малко от 50% от американците смятат, че политиката на държавния глава е правилна, като според тях грешните му решения повлияват сериозно върху живота им.