Нетаняху обеща справедливо наказание за убийците на палестинския младеж

Безредиците в северните израелски градове между израелци и араби, провокирани от гняв след убийството, не стихват

07.07.2014 | 10:00 Редактор: Ирина Георгиева
Нетаняху обеща справедливо наказание за убийците на палестинския младеж

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща справедливо наказание за убийците на палестинския тинейджър Абу Кадир в Йерусалим. Въпреки, че полицията задържа шестима заподозрени, безредиците в северните израелски градове между израелци и араби, провокирани от гняв след убийството, не стихват.

Полицията призна, че е на лице националистически мотив за убийството, което последва друг такъв акт, при който жертва станаха 3 израелски младежи.

„Няма да позволим на екстремисти, без значение от коя страна в конфликта, да възпламеняват напрежение в региона и да предизвикват кръвопролития.“- обяви Нетаняху в специално телевизионно обръщение.

Израелският премиер обаче призова палестинските власти също да накажат виновните за смъртта на тримата израелски младежи.

Протестите и демонстрациите, предизвикани от убийството на Абу Кадир доведоха до 50 ареста. Един от задържаните е 15-годишен братовчед на убития.

Междувременно Израел продължава бомбардировките над Ивицата Газа. В последните часове жертвите са най-малко 7 като всички се предполага че са бойци на Хамас.