Най-щастливите хора на Земята са жителите на Коста Рика

06.07.2014 | 15:20 Редактор: Ирина Георгиева
Най-щастливите хора на Земята са жителите на Коста Рика

Жителите на Коста Рика са най-щастливите хора на Земята. Това показва официалният доклад на щастието, който изследва продължителността на живота, доброто образование и развиващата се икономика. Вижте кои 10 страни допълват списъка с най-усмихнатите хора.

Южноамериканската държава не само притежава невероятна природна красота – от топли плажове край океана до вулкани и зелени джунгли – но и хората в нея отчитат най-висока степен на задоволство от живота си. Средната му продължителност е над 79 години, а броят на свързаните със стреса заболявания е много нисък.

Норвегия се нарежда на второ място в класацията с най-щастливи хора. Тя е една от най-проспериращите държави в света и е на второ място по общо задоволство от живота. Три четвърти от гражданите й съобщават, че всеки ден имат повече позитивни, отколкото негативни преживявания. Норвегия се слави и с едни от най-прелестните природни забележителности на Земята с невероятно богатство от фиорди, глетчери и планини.

Друга северна страна се намира на трето място. Дания притежава уникалното чувство за общност сред гражданите си, висока степен на екологично съзнание и отличен баланс между работата и почивката. Съобразената й с природата икономика процъфтява, а безработицата е много ниска. Освен това хората са отлично образовани, заради безплатното образование със 100% ниво на грамотност.

Швейцарците също са много щастливи, те са седна от най-високите продължителности на живота в света, отлично здраве, чувство на общност и висока степен на сигурност.

Първата азиатска страна в класацията е Виетнам. Гражданите на страната са много доволни от живота си и се радват на красиви плажове, зелени планини, живописни гледки и вкусна национална кухня.

Класацията допълват още Канада, Холандия, Швеция, Финландия и Австралия.