Барак Обама е най-лошият американски президент след Втората световна война

53% от запитаните коментират, че Обама не си върши добре работата

06.07.2014 | 13:20 Редактор: Ирина Георгиева
Барак Обама е най-лошият американски президент след Втората световна война

Барак Обама е най-лошият американски президент от Втората световна война насам, сочи проучване, публикувано в британския вестник The Telegraph. Анализатори коментират, че годините на Барак Обама като президент на САЩ могат да бъдат описани като прекрасна промоция, последвана от ужасен филм.

Една трета от американците споделят мнението, че Барак Обама е най-лошият държавен глава от 1945 година. По-голямата част от анкетирата заявяват, че нацията би била по-добре, ако Мит Ромни беше спечелил президентския пост.

53% от запитаните коментират, че Обама не си върши добре работата, а 51 на сто заемат позицията, че той не разполага със силни лидерски качества.

Британският вестник коментира, че Обама има някои наистина катастрофални провали в сферите здравеопазване, икономика, тероризъм и външна политика.  

Белият дом се опита да защити имиджа на държавния глава след публикуваната анкета.

Официалният представител на Белия дом Джош Ърнест коментира, че без съмнения Обама притежава необходимото лидерство и ръководство, за да служи на американския народ и да защитава неговите интереси. В защита на американския президент Ърнест добави, че силата и идеите на Обама ще тласнат страната напред.