Лондон: Русия загуби стратегически войната в Украйна

"Всички внушения, че войната е успешна, са глупости", заяви командващият британските въоръжени сили

17.06.2022 | 12:17 Редактор: Жаклина Иванова
Лондон: Русия загуби стратегически войната в Украйна

Русия загуби "стратегически" войната в Украйна и е много "по-незначителна сила", заяви командващият британските въоръжени сили.

Адмирал сър Тони Радакин каза, че Владимир Путин е използвал 25% от руската армия само за съвсем малки придобивки. И макар да се смята, че Русия може да постигне тактически успехи през следващите седмици, всички внушения, че войната е успешна, са глупости.

Радакин допълни, че Русия изпитва недостиг от войници и модерни ракети и никога няма да може да превземе цяла Украйна. Той смята, че сега Русия е много по-незначителна сила политически и икономически, отколкото преди няколко месеца.

Коментарът на адмирала идва в момент, когато министърът на отбраната Бен Уолъс отбеляза, че е много вероятно Великобритания да изпрати още стотици войници към силите на НАТО в Естония за по-нататъшното възпиране на Русия, информира БНР.

Радикин подчерта, че Русия е допуснала голяма грешка. "Русия вече загуби стратегически. НАТО е по-силен съюз, Финландия и Швеция искат да се присъединят", смята адмиралът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК