Украинските войници: Оставиха ни без оръжие, как да победим Русия?!

Украйна не разполага почти с нищо, за да се справи с вражеската артилерия в Донбас

17.06.2022 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Украинските войници: Оставиха ни без оръжие, как да победим Русия?!

Украинските войници на фронта са наясно с помощта, която германското правителство оказва на страната им, но осъзнават ясно, че полученото въоръжение не е достатъчно, за да се надяват на победа.

Според официалните данни всеки ден на фронтовата линия загиват около 200 украински войници. А в Източна Украйна Русия напредва непрекъснато.

Украйна не разполага почти с нищо, за да се справи с вражеската артилерия в Донбас. Президентският съветник Михайло Подоляк обяснява от какво има нужда тя, за да устои в битката срещу Русия - 2000 бронирани машини, 1000 гаубици, 500 танка. Украинското Министерство на отбраната твърди, че страната е получила само десет процента от въоръжението, което е заявила.

На Запад руската армия е надценена, казва командирът Алексей. 

ова е само мит. Балон, който може да се спука, ако имахме с какво да се защитаваме. Но на практика сме обезоръжени. Нямаме как да отвърнем на удара, но въпреки това устояваме. Втората най-силна армия в света навлезе и не успя да постигне нищо. Разполагахме само с няколко картечници. Дайте ни нормални оръжия и ще успеем да се справим", категоричен е той, цитиран от DW.

Едва тогава и Европа ще може отново да диша спокойно, убедени са украинските бойци. И на самите тях вече няма да им се налага да живеят с войната. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК