fallback

Представители на ОССЕ пристигнаха в Луганска област

Над 20 души, включително две деца, са загинали през последното денонощие в размирната източна част на Украйна

04.07.2014 | 10:46 Автор: Ирина Георгиева

Над 20 души, включително две деца, са загинали през последното денонощие в размирната източна част на Украйна. В същото време представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа се срещнаха с изпълняващият длъжността областен управител на Луганска област. Целта на посещението е мониторинг на изпълнението на плана за умиротворяване на ситуацията в страната.

Представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа посещават размирния регион, въпреки опасността за тяхната безопасност. Проруските сепаратисти държаха в плен 8 човека от организацията миналия месец. По време на срещата между представителите и изпълняващият длъжността областен управител на Луганска област бе постигнато единомислие, относно ситуацията в региона.

"Много е важно да работим заедно с Организацията за сигурност и сътрудничество е Европа. Заедно с техните представители ще посетим военните обекти и ще организираме срещи с местните жители, като ги уверим, че мирът и сигурността в региона са най-важното нещо към, което се стремим." - заяви Ирина Верихина областен управител на Луганска област.

20 танка и 122 БТР-а от Русия са разположени в Луганска област. Два руски хеликоптера са навлезли тази сутрин в украинското въздушно пространство. Забелязано е и движение на четири камиона с руски войници.

Междувременно снаряд се взриви в редакцията на вестник “Технополис” в украинския град Краматорск. Няма пострадали хора, но е възпрепятствано отпечатването на броя. Американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха по телефона ситуацията в Източна Украйна и подчертаха, че Русия трябва незабавно да предприеме стъпки, които да помогнат за намаляване на напрежението.

В същото време в профила си в Twitter руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа, че НАТО изпраща на Украйна оръжие и военно оборудване от страни от Източна Европа. Според Рогозин целта е да се заменят оръжията, произведени в Съеветския съюз.

 

fallback
Още от Свят
fallback