Сърбия: Възспирането на визитата на Лавров е за добро

Посещението се отложи, след като България, Черна гора и Северна Македония отказаха да пропуснат самолета му през въздушното си пространство

09.06.2022 | 16:30 Редактор: Жаклина Иванова
Сърбия: Възспирането на визитата на Лавров е за добро

"Това, че беше отказан достъп на руския външен министър до Сърбия, беше за добро", обяви сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович, съобщи "Политика".

Посещението на Сергей Лавров трябваше да се проведе през тази седмица. Това обаче се отложи, след като България, Черна гора и Северна Македония отказаха да пропуснат неговия самолет през своето въздушно пространство.

"Мисля, че самото обявяване на това посещение доведе до много усложнения за страната и държавния глава. Опитваме се да намерим най-добрите решения в тази тежка ситуация и нямаме нужда от това международни въпроси да се решават на наш гръб", заяви Михайлович.

Тя допълни, че Сърбия ясно е решила да търси напредък към ЕС, пише dnes.bg. Това преди е изтъквал и държавният глава Александър Вучич.

Михайлович смята, че е позитивно отпадането на посещението на Лавров. Тя уточни, че нейната страна продължава да търси алтернативни доставчици за енергия. Затова е и важно партньорството със съседни държави.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК