fallback

Търговски асоциации в САЩ се обявиха против санкции за руския бизнес

Американската търговска камара и Националната асоциация на производителите започнаха медийна кампания срещу политиката на правителството

26.06.2014 | 14:49 Автор: Мариета Иванова

Напрежение между бизнеса и политиците в САЩ, продиктувано от санкциите срещу Русия. Двете най-големи търговски асоциации в страната възразиха срещу санкциите, с мотива, че по този начин Белият дом блокира важни за бизнеса международни пазари. Реакцията на Вашингтон не закъсня – в нея се казва, че президентът Барак Обама винаги взима под внимание интересите на американските компании.

Американската търговска камара и Националната асоциация на производителите се обявиха остро против санкциите. Те дори стартираха медийна кампания- чрез реклами във вестниците, против политиката на правителството.

„Историята е показала, че едностранните санкции никога не вършат работа и се връщат с бумеранг към тези, които ги налагат. Единственият истински ефект от тях е, че американските компании губят пазари, за сметка на конкурентите им от други държави,“ става ясно от позицията на бизнеса.

Според бизнеса най-ефективното решение е увеличаване на американското влияние в глобален мащаб чрез осигуряване на нови възможности за доставка на стоки, чрез протърговски политики и многостранна дипломация.

 

fallback
Още от Свят
fallback