Лавров каза дали са открити предатели сред руските дипломати

"Правим всичко възможно, за да защитим правата и интересите на сънародниците си в чужбина", посочи руският външен министър

14.05.2022 | 19:49 Редактор: Жаклина Иванова
Лавров каза дали са открити предатели сред руските дипломати
Лавров каза дали са открити предатели сред руските дипломати

Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати, въпреки че такива опити бяха направени както в Русия, така и в чужбина, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред 30-ата асамблея на Съвета за външна и отбранителна политика (СВОП), предаде ТАСС.

"Сред дипломатите не бяха открити предатели, въпреки че такива опити бяха правени както от чужбина, така и вътре в страната", каза министърът.

Лавров подчерта, че руските дипломати продължават да изпълняват професионалните си задължения добросъвестно и пълноценно, в съответствие с изискванията на времето.

Той обърна внимание на факта, че руското външно министерство прави всичко възможно, за да защити правата и интересите на сънародниците си в чужбина.

"Когато Западът реагира истерично на началото на военната операция и всички полети бяха отменени, ние спешно оказахме помощ за завръщането в страната на онези наши граждани, които се намираха в чужбина. Текущите задачи, които винаги са били много, са свързани с консулските услуги за руснаците", добави той, цитиран от БТА.

Очаквате ли Русия да нападне друга държава след Украйна?

Да, със сигурност. Застрашени са Молдова, Литва, Латвия, Естония, Финландия...
11%
Не, Путин ще спре само с Украйна, но едва след като присвои желаните територии.
19%
На Путин му се иска, но няма да посмее, защото този път НАТО ще отвърне сериозно.
8%
Украйна ще спечели войната и Русия няма да има ресурс и боен дух за ново нападение.
12%
България е застрашена от руско нападение заради политиката, която води в последно време.
2%
Русия не е нападала никого, а защитава сигурността си под заплахата НАТО.
48%
Общо 9339 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ЛАВРОВ-ИДИ.....
преди 2 години
АБЕ ЛАВРОВ, *** С *** - ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ РУСКИЯ ЕЛИТ ВОГЛАВЕ С ДИПЛОМАТИТЕ ВИ ИМАТ СМЕТКИ И ГОЛЕМИ НЕДВИЖИМОСТИ НА ЗАПАД ........ "ИЗНЕСЛИ" СА ДЕЦАТА СИ В ЗАПАДНИ УЧИЛИЩА И УНИВЕРСИТЕТИ. Е, КАКВО ИСКАШ ПОВЕЧЕ ?????????? ПРИ ПЪРВИЯ УДОБЕН СЛУЧАЙ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО НА "ВЕРНИТЕ" ВИ ДИПЛОМАТИТЕ ЩЕ СЕ ИЗНЕСЕ НА ЗАПАД ЗАЕДНО С ТАЙНИТЕ ВИ. Сигнализирай за неуместен коментар