fallback

Трагичните събития у нас са водеща новина в световните медии

Изданията описват обстановката, като трагична и изключително усложнена

20.06.2014 | 10:12 Автор: Ирина Георгиева

Трагичните събития в нашата страна са водеща новина в световните медии. Изданията описват обстановката, като трагична и изключително усложнена. Ето какво пишат изданията за случващото се в България:

Проливни дъждове удариха черноморския курортен град Варна, причинявайки смъртта на най-малко 10 души и принуждавайки хора да напуснат домовете си, съобщава катарският телевизионен канал Al Jazeera. По думите на кмета на града, проливните дъждове са причина за наводнение в ниско разположените предградия на Варна. Електричеството в предградията също е прекъснато.

Телевизия Euronews съобщава за откритите вечерта 10 жертви, сред които и едно 5 годишно дете.

BBC описва в едно от водещите си заглавия, че според метеоролозите, месечният еквивалент на валежи се е изсипал над регионите на Варна и Бургас само за едно денонощие.

Руският телевизионен канал НТВ съобщава, че улиците на Варна се намират под вода. Десетки автомобили са отнесени от потоците. Движението на обществения транспорт е прекратено, а автомобилите на „Бърза помощ” не могат да се доберат до пострадалите. Сложна е ситуацията и в други части на страната, където в резултат на проливните дъждове в различни населени места са наводнени стотици домове, размити са пътища

fallback
Още от Свят
fallback