fallback

Таксиметровите шофьори в Атина поискаха оставката на правителството

Стачкуващите шофьори искат спешна среща с лидерите на опозиционните партии

19.06.2014 | 16:56 Автор: Ирина Георгиева

Профсъюзът на таксиметровите шофьори в Атина обяви безсрочна стачка. Шофьорите настояват за оставката на премиера на страната Андонис Самарас и неговото правителство. Те са недоволни от въвеждането на данък от 26% върху приходите им и от факта, че със съдействието на държавата, туроператорите често изземват техните функциите.

Освен несъгласието с размера на данъка върху приходите, гръцките таксиметрови шофьори не са съгласни и с изискването, да платят 55% от него на базата на прогнози до края на 2014 г.

„Ние сме обикновени хора, които през последните 5 години страдаме от мерки за икономии. Всеки път, когато кредиторите поискат  нещо от правителството, ние сме тези, които понасят удара най-напред“, отбелязват в свое официално съобщение от Асоциацията на собсвтениците на таксита.

Приходите на такситата в Гърция са намалели до три пъти от началото на кризата, твърдят шофьорите. Със специални листовки, те информират клиентите си и гражданите с причините за стачката.

Стачкуващите шофьори искат спешна среща с лидерите на опозиционните партии. Те са категорични, че не искат преговори със сегашните управляващи.

fallback
Още от Свят
fallback