Поредна вълна от протести в Бразилия помрачи Световното първенство по футбол

Стигна се и до стрелба. Няма ранени

16.06.2014 | 13:30 Редактор: Ирина Георгиева
Поредна вълна от протести в Бразилия помрачи Световното първенство по футбол

Поредна вълна от протести срещу световното първенство по футбол в Бразилия. Стигна се и до стрелба. За щастие няма жертви. За социалното напрежение и футболните страсти в следващия видео материал.

Протестиращите скандираха „FIFA, върви си”. Те не са съгласни с разходите, които Бразилия направи за организацията на Мондиала.

"Протестираме основно, защото искаме по-добро образование и здравни услуги. Правителството не похарчи пари, за да подобри живота на хората, в сферата на образованието, здравеопазването и обществения транспорт." - заяви Ана, един от демонстрантите.

Заради демонстрацията бяха затворени магазини и една станция на метрото. Полицията в Рио де Жанейро успя да спре протестиращите, които се опитваха да достигнат стадиона, на който се играеше мача между Босна и Херцеговина и Аржентина. Органите на реда използваха гумени патрони.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Бразилия, за да подкрепи националния отбор на страната в първия му мач от световното първенство.

"Милиарди погледи са вперени във вашата страна тези дни. Желаем на Бразилия много успех в политически и икономически план и сме напълно убедени, че ще бъде добро Светоно първенство. Ентусиазмът на хората от тази страна за футбол е познат по целия свят и затова е специално събитие за Бразилия.“- заяви Ангела Меркел, канцлер на Германия.

Мачът Германия-Португалия ще се играе тази вечер от 19 ч.