fallback

Руските военни се заканиха да засилят ракетните атаки срещу Киев

Руската армия съобщи, че е овладяла стоманодобивно предприятие в Мариупол

15.04.2022 | 23:35 Автор: Ваня Кузманова

Руските военни се заканиха да засилят ракетните атаки срещу Киев ден, след като флагманът на руския Черноморски флот - ракетният крайцер "Москва", потъна.

Високопоставен служител на Пентагона потвърди тази вечер версията на украинските военни, че корабът е бил потопен от украински ракети. Същевременно беше съобщено, че руски високоточни ракети са поразили военен завод край Киев, където се смята, че се произвеждат ракетите "Нептун", използвани според украинската страна срещу "Москва".

"Корабът е ударен с две ракети "Нептун", твърди служителят, като посочва , че това са украински противокорабни крилати ракети. Атаката вероятно е причинила жертви, но е "трудно да се прецени колко". 

Русия съобщи, че екипажът на "Москва" е евакуиран на близките кораби. Той потъна в четвъртък след експлозия и пожар, за които Украйна твърди, че са причинени от ракетен удар, а Русия - че са от експлодиращи боеприпаси.

Руската армия съобщи също, че е овладяла стоманодобивно предприятие в Мариупол. А украинското министерство на отбраната съобщи, че Русия атакува пристанищния град с бомбардировачи с далечен обсег за първи път от началото на войната.

Според говорителя Олександър Мотузяник руската страна концентрира усилията си върху превземането на градовете Рубежное, Попасная и Мариупол.

Същевременно властите в Източна Украйна съобщиха за 7 убити и 34 ранени при руски артилерийски обстрел по жилищен район в Харковска област.

В същото време руският президент Владимир Путин заяви, че Европа няма алтернатива на руските енергийни източници и предупреди за "особено болезнени" икономически последици, ако континентът се опита да замени руските доставки на петрол и газ, информира БНР. 

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback