fallback

Нови сблъсъци между украински военни и проруски сепаратисти

Киев ще предприеме действия срещу заплахата от Москва

13.06.2014 | 09:48 Автор: Ирина Георгиева

Киев ще предприеме действия срещу заплахата от Москва, заяви президентът на страната Петро Порошенко във връзка с информацията, че руски танкове са навлезли на украинска територия. Кремъл отрече подобни действия.

Киев обяви, че си е върнал контрола над 100 километра от границата с Русия в сепаратистката източна част на страната. Междувременно украинските власти съобщиха, че военна колона е влязла през контролно-пропускателен пункт, контролиран от сепаратистите. Украински воннослужещи са влезли в престрелка с тях.

"Колата на лидера на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин е била взривена на около 100 метра от сградата на Донецката областна администрация."

Ранени са трима души от охраната му. Самият председател на Върховния съвет на т.нар. „Донецка народна република” Пушилин не е бил в колата по това време. Това е съобщил за медиите негов говорител.

Срещу Пушилин бе извършен опит за покушение в началото на юни - по него бе стреляно до ресторант в непосредствена близост до сградата на Донецката областната държавна администрация, превзета от сепаратистите през април. Тогава той се отърва без драскотина, но негов човек бе убит.

 

fallback
Още от Свят
fallback