Служителите на метрото в Сао Пауло излизат на протест

Правителството обяви, че ще направи всичко възможно за да удовлетвори исканията на стачкуващите

12.06.2014 | 10:48 Редактор: Ирина Георгиева
Служителите на метрото в Сао Пауло излизат на протест

Служителите на метрото в Сао Пауло ще излязат по улиците на града в знак на протест. Това обаче няма да се случи в деня на откриването на Световното първенство. Правителството ще направи всичко възможно за да удовлетвори исканията на стачкуващите.

Служителите от летището на бразилския град Рио де Жанейро обявиха 24-часова стачка, който започва в полунощ местно време и ще продължи в деня на откриването на световното първенство по футбол. Стачкуващите искат повишаване на заплащането на техния труд, както и за специален бонус във връзка с футболния шампионат.

Според медиите в Бразилия, стачката маже да доведе до проваляне на някои публични събития, въпреки че откриването на първенството и първият мач ще бъдат в Сао Пауло. Протестните действия още повече засилват сериозните опасения дали бразилското правителство е в състояние да овладее уличните демонстрации и други надигащи се трудови спорове.

Сао Пауло, който е финансовото средище на Бразилия, ще бъде домакин на днешния мач на откриването, включително на един от полуфиналите.

Бразилия е подложена на критики у дома и в чужбина за това, че не е завършила важни инфраструктурни проекти навреме.