fallback

Капитанът на кораба "Царевна": На борда няма чужденци, не сме били заплашвани

17-те български моряци на борда са добре

11.04.2022 | 13:52 Автор: Жаклина Иванова

17-те български моряци на борда на кораба "Царевна", блокирани в Мариупол, са добре. Това каза капитанът на кораба Павел Павлов в разговор с фирмата, наела българския екипаж на кораба.

В предоставен от дружеството запис той разказа, че към днешна дата екипажът не е заплашван нито от руска, нито от украинска страна.

От външното ни министерство вече потвърдиха, че сънародниците ни са в добро здравословно състояние, с тях се поддържа непрекъсната връзка и не са похитени, каквато информация се появи в последните дни.

Българските власти още вчера отрекоха твърденията на самопровъзгласилата се Донецка народна република и руски медии, според които българският плавателен съд е под контрол на украински националисти от "Азов".

"Тази новина, която се е разпространявала по медиите, не отговаря на истината. На борда няма някакви чужди лица, от която и да е страна, нито път екипажът е бил заплашван. Здрави сме, имаме храна и вода. Нямаме засега ограничения. Имаме покрив над главите си, опитваме се да се справяме и да поддържаме кораба", каза капитанът на кораба.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback