Медведев: Москва ще реагира сурово на безсмислено изгонените руски дипломати

"Отговорът ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", закани се той

05.04.2022 | 08:31 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Москва ще реагира сурово на безсмислено изгонените руски дипломати

Президентът на Русия (2008 - 2012) Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът "ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", написа в канала си в Telegram Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Той отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде, съобщи БТА.

В понеделник Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си. По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция. То отбеляза също, че планираното експулсиране "е част от европейска инициатива".

В изявление, публикувано в Telegram, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след "неприятелското" решение на Берлин да изгони руски дипломати.

"Необоснованото съкращаване на дипломатическия персонал в руските мисии в Германия ще ограничи възможностите за поддържане на диалога между нашите страни, което ще доведе до допълнително влошаване на руско-германските връзки", посочи посолството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Aspar
преди 2 години
Спирай им газта и да пукат,да изгониш дипломати на базата на лошо скалъпени снимки си е доста глупаво,имах по високо мнение за германците. Сигнализирай за неуместен коментар