fallback

Порошенко: Военните действия в Украйна трябва да бъдат прекратени тази седмица

Руските медии предупреждават Москва да се подготви за негативни сценарии

09.06.2014 | 17:07 Автор: Мариета Иванова

Военните действия в Украйна трябва да бъдат прекратени тази седмица, заяви президентът на страната Петро Порошенко. Междувременно руските медии предупреждават Москва да се подготви за негативни сценарии в Украйна.

Порошенко направи своето изявление за умиротворяване на ситуацията след среща със специалния дипломатически представител от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Найди Таглиа и руския посланик в Украйна Михаил Зурабов. Той подчерта, че е жизнено важно да бъде възстановена украинската граница, така че сигурността на всеки украинец да бъде гарантирана.

Междувременно руският вестник „Независимия газета“ пише, че събитията в Украйна ще накарат военно-политическото ръководство в Москва да включи в бойните планове различни варианти за действие. Според изданието в руското военно министерство са обърнали внимание на речта на новия украински президент Петро Порошенко при встъпването му в длъжност, в която той уверено заяви, че Крим "е бил, е и ще бъде украински". Освен да бъде върнат със сила, по друг начин това не може да стане, което значи, че руската армия трябва да бъде готова за такъв сценарий, допълва вестникът.

 

fallback
Още от Свят
fallback