fallback

Руснаци отвлякоха от Мариупол дъщерята на украински шампион

Украинската генералната прокуратура на съобщи, че води разследване по случая

31.03.2022 | 22:41 Автор: Теодора Патронова

Украинската генералната прокуратура на съобщи, че води разследване за отвличането на 12-годишно момиче от град Мариупол от страна на руските нашественици, предаде агенция УНИАН.

Според разследващите детето е било в Мариупол с баща си, когато войната е започнала. На 17 март баща ѝ загива при атака със снаряд, поразил дома им. Според украинските медии загиналият баща на 12-годишната Кира е Евгений Обедински, украински шампион по водна топка, капитан на националния отбор на Украйна. При опит да напусне Мариупол, малката Кира е била ранена в резултат на експлозия на мина.

След това момичето е било отвлечено от руските агресори и отведено в окупирания Донбас. Тази информация разкри дядото на Кира, който е успял да се свърже с нея по Skype. Той се страхува, че Кира може да бъде преместена на друго място или изпратена в сиропиталище, пише dnes.bg

Мариупол е обкръжен от руската армия и е подложен на ожесточени атаки от нея. Градът, който е от стратегическо значение за Русия, е изравнен със земята след седмици на неспирни атаки от руската армия. Тя извършва всекидневно военни престъпления там, убивайки невъоръжени цивилни граждани.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback