fallback

Сноудън е работил за някого: ген. Аликзандър

Ген. Кийт Алекзандър, бивш директор на NSA

04.06.2014 | 14:17

Бившият директор на Агенцията за национална сигурност на САЩ, NSA, ген Кийт Алекзандър смята, че Едуард Сноудън работи за руските служби.

В интервю за Триш Риган от студиото на Bloomberg TV в Ню Йорк Аликзандър заяви, че трябва да се оспорват фактите, изнасяни от Сноудън и да се търсят мотивите за изнасянето им.

В същото време новият директор на NSA, адмирал Майкъл Роджърс заяви за NBC News отхвърли възможността Сноудън да е бил или да е в момента руски шпионин.

През май Брайън Уилямс призна пред Брайън Уилямс от NBC, че е бил обучаван в шпионаж. В ексклузивното интервю за Nightly News Сноудън каза, че е бил на мисия в чужбина, под фалшива самоличност и занимание. Описа се като технологичен експерт, работил за ЦРУ и NSA.

Русия обеща да удължава "до безкрайност" временното убежище на Едуард Сноудън в Москва, по думите на председателя на профилната комисия на президентския Съвет по правата на човека Евгений Бобров, цитиран от РИА Новости.

Едуард Сноудън изнесе в пресата секретни документи на правителствата на САЩ и Великобритания през юни 2013. След това замина за Хонконг, а през юни 2013 се озова на московското летище Шереметиево. От август 2013 има убежище в Русия.

Цялото интервю с ген. Кийт Алекзандър за Bloomberg - във видеото.

[video]

fallback
Още от Свят
fallback