Франция: Путин няма желание да спре войната в Украйна

Властите в Париж ще приемат нови санкции

12.03.2022 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Франция: Путин няма желание да спре войната в Украйна

Представител на френското президентство заяви в събота, че по време на днешния телефонен разговор на Еманюел Макрон и Олаф Шолц с Владимир Путин руският президент не е показал желание да сложи край на войната в Украйна, съобщават френската BFM и агенция Ройтерс.

В изявлението на Кремъл във връзка с 75-минутния разговор между тримата лидери не се споменава прекратяване на огъня, а служител на френското президентство каза: "Не открихме желание от страна на Путин да сложи край на войната".

Според представителя на Елисейския дворец френският и германският лидери са повторили призива си към Путин за незабавно прекратяване на огъня в Украйна като условие за пълноценни преговори, съобщава БНР.

Представителят на френското президентство също така посочи, че властите в Париж ще приемат нови санкции "в следващите няколко часа" поради липсата на компромис.

По-рано днес украинският президент Зеленски е обсъдил войната в страната с немския канцлера Олаф Шолц и с френския президент Еманюел Макрон, преди лидерите на Германия и Франция да разговарят с Владимир Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
I'm-ДртiУАЙТБой
преди 2 години
Според мен и с оглед м/унар.право, санкциите трябва освен обстойни да бъдат и крайни, окончателни, безвъзвратни, т.е. да отрязват яко - до месо, сиреч екстремни. Затуй именно Рено и други французки фирми, производители и доставчици следва да спрат кранчето докрай и затворят фабрики, фирми, представителства и др.подобни в Россията и да бегат, за да не захранват с никакви ср-ва, дотации, фин.инжекции и инвестиции правителство Путтина. Пълен БОЙКОТ и ТОТАЛЕН СТОП на плащания към Россията! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf
преди 2 години
Ама да го принудят! Как така някой нещо решава? Сигнализирай за неуместен коментар