Boeing прекрати доставките за руските авиокомпании, Apple спря продажбата на продуктите си

Nike също преустановява доставките

02.03.2022 | 08:04 Редактор:
Boeing прекрати доставките за руските авиокомпании, Apple спря продажбата на продуктите си
Boeing прекрати доставките за руските авиокомпании, Apple спря продажбата на продуктите си

Американският авиационен гигант Boeing обяви, че спира подкрепата си за руските авиокомпании и дейността си в Москва във връзка с нарастващия отпор срещу нахлуването на Русия в Украйна.

"Преустановихме основните си операции в Москва и временно затворихме офиса си в Киев. Преустановяваме също така услугите за доставка на резервни части и техническа поддръжка за руските авиокомпании. Докато конфликтът продължава, нашите екипи са съсредоточени върху осигуряването на безопасността на нашите сътрудници в региона", заяви говорител на компанията.

Техническият гигант Apple също обяви спиране на всички продажби на продукти в Русия.

"Спряхме всички продажби на продукти в Русия. Миналата седмица спряхме целия износ в нашия канал за продажби в страната", се казва в изявление на Apple, съобщава БГНЕС.

Производителят на iPhone също така обяви, че Apple Pay и други услуги са били ограничени, а руските държавни медии RT и Sputnik news вече не са достъпни за изтегляне извън Русия.

"Дълбоко сме обезпокоени от руската инвазия в Украйна и сме на страната на всички хора, които страдат в резултат на насилието", се допълва в изявлението.

Междувременно стана ясно, че и американският производител на спортни облекла Nike е спрял да доставя своите стоки в Руската федерация.

"В момента Nike не може да гарантира доставката на стоки на клиенти в Русия. Във връзка с това покупката на стоки на уебсайта Nike.com и в приложението Nike е временно недостъпна в този регион", пишат те.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК