fallback

Чуждите медии за изборите в Украйна

25.05.2014 | 11:34

РИА Новости:

Наблюдателите на Парламентарната асамблея на ОССЕ няма да изпратят свои представители в Луганск и Донецк, съобщи Ричард Солаш, цитиран от Итар-Тасс. В състава на мисията има 116 наблюдатели, които ще бъдат в Одеса и Харков.

ВВС:

Изборният ден започна безславно в Донецк, почти никоя от 500 избирателни секции не бе отворена и почти нито една изборна комисия не работи. Някои са били превзети от въоръжени сепаратисти, в други случаи хората са били сплашени или избирателните списъци - иззети. Гласуването в целия регион е ограничено.

АФП:

Украинците започнаха да гласуват на 25 май за президент, който ще има тежката задача да прекрати бунта на сепаратистите на изток. В сепаратистките провинции обаче бунтовниците предупредиха, че ще направят всичко възможно, за да попречат на провеждането на изборите. Няма много отворени избирателни секции. В бунтовническия бастион, Донецк, улиците са пусти, а помещенията, използвани обикновено за изборни секции, остават затворени.

Киив пост

Андрий Магера, зам.-председател на ЦИК в Украйна съобщава, че в Киев има дълги опашки пред избирателните секции, защото всеки избирател гласува в три различни избори - президентски, кметски и два за общински съветници.

Липсата на опит на властите в секциите и сложният изборен процес създават проблеми, пише Магера на страницата си във ФБ.

Само 20% от секциите в Донецка област, с 3,3 млн регистрирани избиратели бяха отворени в 09:30 местно време, съобщава Ройтерс. В град Донецк не работи нито една.

/Снимка: Киив пост/

fallback
Още от Свят
fallback