fallback

Украински военни застреляли 30 свои бойци по погрешка

Инцидентът се е случил в самопровъзгласилата се Луганска народна република

23.05.2014 | 16:55 Автор: Мариета Иванова

Украински военни са застреляли 30 свои бойци, които са се предали на проруските сепаратисти.

Инцидентът се е случил в самопровъзгласилата се Луганска народна република.

По информация на властите в Киев от авиацията са стреляли по погрешка по своите части, близо до пост в град Волноваха, където по-рано загинаха 16 души.

Местните информационни агенции съобщиха, че в интернет се е появил видеозапис, на който се вижда как група войници оглежда повредена техника на украинската армия, след което се появяват вертолети, които очевидно нямат връзка с наземното командване и откриват огън по тях.

Тази нощ пък, батальон от проруски сепаратисти е попаднал в засада в района на село Карловка, Донецка област. След сблъсъците 7 души от сепаратистите са били ранени.

Още по темата

Междувременно канцлерът на Германия Ангела Меркел призова Русия да признае резултатите от президентските избори в Украйна, които ще се проведат на 25 май. В отговор руският заместник-министър на външните работи Александър Мешков е заявил, че Москва е заинтересована в деескалирането на кризата в Украйна. Той допълни още, че Кремъл ще изготви своята позиция по отношение на президентските избори след тяхното провеждане на 25 май.

 

fallback
Още от Свят
fallback