Украински военни застреляли 30 свои бойци по погрешка

Инцидентът се е случил в самопровъзгласилата се Луганска народна република

23.05.2014 | 16:55 Редактор:
Украински военни застреляли 30 свои бойци по погрешка
Украински военни застреляли 30 свои бойци по погрешка

Украински военни са застреляли 30 свои бойци, които са се предали на проруските сепаратисти.

Инцидентът се е случил в самопровъзгласилата се Луганска народна република.

По информация на властите в Киев от авиацията са стреляли по погрешка по своите части, близо до пост в град Волноваха, където по-рано загинаха 16 души.

Местните информационни агенции съобщиха, че в интернет се е появил видеозапис, на който се вижда как група войници оглежда повредена техника на украинската армия, след което се появяват вертолети, които очевидно нямат връзка с наземното командване и откриват огън по тях.

Тази нощ пък, батальон от проруски сепаратисти е попаднал в засада в района на село Карловка, Донецка област. След сблъсъците 7 души от сепаратистите са били ранени.

Още по темата

Междувременно канцлерът на Германия Ангела Меркел призова Русия да признае резултатите от президентските избори в Украйна, които ще се проведат на 25 май. В отговор руският заместник-министър на външните работи Александър Мешков е заявил, че Москва е заинтересована в деескалирането на кризата в Украйна. Той допълни още, че Кремъл ще изготви своята позиция по отношение на президентските избори след тяхното провеждане на 25 май.