fallback

Хиляди политици и бизнесмени се срещат в Санкт Петербург

Поддържането на доверието в епоха на преход е ключова тема на икономическия форум в руския град

22.05.2014 | 17:39 Автор: Мариета Иванова

Хиляди бизнесмени, политици и икономически лидери се срещат на ежегодния икономически форум в Санкт Петербург.

Поддържането на доверието в епохата на преход е ключова тема на събитието с  фокус постигане на макроикономическа стабилност в световен мащаб.

Русия е готова да развива отношения с всички свои партньори в редица области въз основа на истинско равенство и зачитане интересите на всички, се казва в писмо на руския държавен глава Владимир Путин до участниците във форума.

По време на него руски и чужди икономически и финансови експерти ще се обсъждат въпроси за международната търговия, инвестиции, инфраструктура и финансова регулация.

Тази година чуждестранното присъствие на добилия популярност като „руски Давос” е доста по-ограничено заради кризата в Украйна.

Само 45% от участващите са представители на чуждестранни фирми, а 55 на сто са руски. Редица главни изпълнителни директори на западни и американски корпорации отсъстват, заради напрежението между Москва и Запада от последните месеци. Много руски длъжностни лица подчертават, че редица американски компании са се сблъскали с безпрецедентен натиск да не присъстват на форума заради наложените на Русия санкции във връзка с кризата в Украйна.  

 

fallback
Още от Свят
fallback