fallback

Луганската народна република обяви всеобща мобилизация

Най-малко 11 украйнски военни са загинали при атака на проруски сепаратисти в Донецк

22.05.2014 | 12:49 Автор: Мариета Иванова

Самопровъзгласилата се Луганската народна република обяви всеобща мобилизация, на която подлежат всички мъже между 18 и 45-годишна възраст, съобщи изпълняващият длъжността президент Валери Болтов, предаде РИА-Новости.  Той пояснил, че за гражданското население ще бъдат въведени „допълнителни мерки за защита“. Специално внимание ще бъде отделено и на създаването на „специални медицински групи“.

Болтов не съобщава с каква точно численост ще разполага Луганската народна република след мобилизацията. Източник на РИА-Новости съобщил, че самопровъзгласилата се Луганска народна република въвежда военно положение.

Също днес украинското правителство потвърди, че най-малко 11 украински войници са убити, а десетки са ранени в Донецк, след като проруски сепаратисти атакували контролно-пропускателен пункт. Десетки други били ранени.  BBC се позовава на информация на украински журналист, по думите на който убитите са загинали при сблъсък с „терористи“ в района на Волноваха.

На този фон Киев поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да представи нови доказателства, че Русия повишава напрежението в Украйна, за да провали изборите.

Повече по темата вижте от видео файла

 

 

fallback
Още от Свят
fallback