Жертви и ранени след силни ветрове и гъста мъгла в Италия

На места поривите на вятъра надминаха 120 км/ч

08.02.2022 | 09:00 Редактор: Жаклина Иванова
Жертви и ранени след силни ветрове и гъста мъгла в Италия

Силни ветрове бушуваха в Италия през изминалото денонощие. На места поривите надминаха 120 км/ч. Има ранени, нанесени са и щети.

Вятърът отстрани изключително гъста мъгла, довела до тежък пътен инцидент на магистрала в област Пиемонте. Верижна катастрофа с четири ТИР-а, 40 автомобила и други превозни средства на магистралата край град Алесандрия отне живота на двама души, ранените са десет.

След това вятърът взе надмощие, като в Милано скоростта му достигна 90 км/ч. Отнесе част от покрива на централната гара и този на детска градина. Паднаха керемиди от замъка "Сфорцеско", както и дървета на различни места. Ранените са четирима, трима от които в сериозно положение. Единият от тях е работник, който е паднал от строително скеле.

Особено силни бяха поривите на вятъра в западните алпийски части, където край връх Гран Ваудала бе измерена рекордната скорост от почти 219 км/ч, информира БНР. Силен вятър се отчете по цялото протежение на Апенинския полуостров, включително на островите Сардиния и Сицилия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК