fallback

Властите в Славянск решиха да не плащат данъци на Киев

Новината съобщи "народният кмет" на града Вячеслав Пономарьов

15.05.2014 | 11:24 Автор: Мариета Иванова

Властите в Славянск решиха да спрат да плащат данъци на Киев. Новината съобщи "народният кмет" на града Вячеслав Пономарьов. По думите му е била постигната договореност банките да се занимават с инкасиране на преходите и превозване на средствата в Славянск по отделни определени коридори за захранване на банкоматите.

"Данъци за Киев не се начисляват, пари се внасят само в пенсионния фонд", каза кметът.

На въпрос за това дали вижда възможности за преговори с Киев, той отбеляза, че диалог ще има само, когато всички украински военни части бъдат изведени от територията на Донецка, Луганска и Харковска област.

"С Националната гвардия и "Десен сектор" опълчението ще се разбере самостоятелно", допълни той.

Междувременно стана ясно, че Украйна е претърпяла загуби от над 62 млрд. евро от отделянето на Крим. Сумата съобщи украинският правосъден министър Павел Петренко. Размерът на загубите непрекъснато се увеличава, тъй като щетите зависят и от правото ни да използваме нашите предприятия, които се намират на територията на Крим, посочи Петренко.

Търпим ежедневни загуби и заради това, че не можем да използваме Черноморския шелф, допълни той. На практика Русия незаконно добива газа, който принадлежи на Украйна, каза още Петренко.

Крим се присъедини към Русия през март. Заради приемането на автономната република Русия беше санкционирана от Европейския съюз, САЩ и Канада.

В същото време в руския печат се появи информация, че Русия няма да бърза да присъединява Източна Украйна.

 

fallback
Още от Свят
fallback