Бездомни кучета и войници в Източна Украйна: Какво остана на фронтовата линия?

След 8 г. сражения и бомбардировки малко от местните жители са останали близо до фронтовата линия на руско-украинския конфликт

01.02.2022 | 17:07 Редактор: Жаклина Иванова
Бездомни кучета и войници в Източна Украйна: Какво остана на фронтовата линия?

След 8 години сражения и бомбардировки малко от местните жители са останали близо до фронтовата линия на руско-украинския конфликт. Останали са предимно бездомни животни и войници. Страхуват ли се местните хора от нова война? Ето какво видя екип на ДВ близо до фронтовата линия.

От едната страна са се барикадирали, подкрепяните от Русия, сепаратисти. Толкова са наблизо, че могат да се наблюдават едни други как цепят дърва или готвят. Това е сигурен знак, че конфликтът скоро може да ескалира, пише DW.

"Разбира се, че следим внимателно новините. Каквото и да се случи, нашата армия сега е много по-добре подготвена, отколкото през 2014 г. Русия ще срещне много по-силна съпротива", казва пред ДВ украинският войник Олександър.

Катя и нейните деца не познават друго освен войната. От 2017 г. конфликтът не е спирал.

"Когато излезем с децата на разходка, в далечината, се чуват изстрели. Опитваме се да водим нормален живот. Вече не се страхуваме. За добро или за лошо, това е моето село. Познавам всяка пътека, знам къде да се скрия, когато започнат бомбардировките", сподели тя.

"Скоро няма да станем член на НАТО, но все пак си мисля, че ще ни приемат. Много неща се промениха тук, руснаците направиха всичко, за да ни накарат да им обърнем гръб и да ни покажат, че не сме техни братя", посочи войникът.

Русия не се и опитва да спечели обратно сърцата на украинските жители.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК